Bekerja Tidak Mengikuti Bidang Yang Di Belajar | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Bekerja Tidak Mengikuti Bidang Yang Di Belajar

Bekerja Tidak Mengikuti Bidang Yang Di Belajar

Kita semua mengetahui perasaan menjadi graduan baru, melangkah keluar meninggalkan universiti – perasaan atau semangat yang begitu teruja dan semangat yang berkobar-kobar tidak mengira apa pun cabaran pekerjaan yang akan datang.

Walau bagaimanapun, kita juga sedar bahawa pekerjaan yang kita mohon, tidak semestinya sesuai dengan diri sendiri. Perasaan kecewa, rendah diri, sedih kerana penolakan tawaran kerja yang bertubi-tubi diterima.

Tetapi, adakah itu pengakhirannya untuk menuju ke garisan kejayaan anda? Jangan risau, kerana ramai di luar sana seperti anda juga. Anda harus teruskan usaha, tidak kira seberapa banyak penolakan yang anda terima, dan yang pasti pada satu saat tawaran anda pasti diterima.

Tarikh Input: 06/06/2023 | Kemaskini: 06/06/2023 | ma_husaini

SXDdPAh~