Persediaan EMOSI Lebih Penting | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Persediaan EMOSI Lebih Penting

Persediaan EMOSI Lebih Penting

Indikasi peratusan yang agak besar menunjukkan ramai pekerja menghadapi masalah kesihatan mental adalah sangat membimbangkan. Ia bukan sahaja boleh menganggu prestasi kerja, malah ia juga boleh menganggu hubungan sesama pekerja serta majikan, yang akhirnya boleh menggugat prestasi syarikat secara keseluruhan.

Ramai orang telah membuat persediaan teknikal dan fizikal untuk memasuki alam pekerjaan, namun, lupa akan sesuatu hal yang jauh lebih penting iaitu persediaan mental. Persediaan mental adalah asas kepada persediaan ke alam pekerjaan. Malah pada pandangan saya ia sudah menjadi perkara wajib kepada setiap pekerja dan majikan.

Tarikh Input: 22/03/2023 | Kemaskini: 22/03/2023 | ma_husaini

SXETAAb~