4 Sebab Kenapa Kita Mesti Terus Belajar Sepanjang Hayat | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » 4 Sebab Kenapa Kita Mesti Terus Belajar Sepanjang Hayat

4 Sebab Kenapa Kita Mesti Terus Belajar Sepanjang Hayat

Selepas saya berucap pada suatu acara tidak berapa lama dahulu, seorang graduan baharu tampil untuk berterima kasih kepada saya. Katanya, saya telah memberi inspirasi kepadanya untuk meneruskan cita-citanya dalam membina kerjaya yang hebat. Ketaksubannya adalah dalam teknologi baharu.

“Dengan ijazah yang saya ada kini, saya boleh fokus kepada membina kerjaya saya tanpa perlu risau tentang pengajian lagi,” katanya dengan begitu yakin sekali.  Saya terperanjat dan bertanya sama ada dia pasti dia tidak akan kembali belajar. “Ya,” katanya, “saya merancang untuk memberi fokus sepenuhnya kepada rancangan kerjaya saya.”

Berusia awal 20-an, siswazah ini percaya bahawa majlis konvokesyen menandakan tamatnya persaingan pendidikan sebaik sahaja ijazah bertukar tangan.

Tarikh Input: 06/04/2023 | Kemaskini: 06/04/2023 | ma_husaini

SXETJAO~