Sesi Perkongsian Ilmu : Perbandingan Sastra Anak Bugis-Makassar Dengan Sastra Anak Melayu-Malaysia | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Sesi Perkongsian Ilmu : Perbandingan Sastra Anak Bugis-Makassar Dengan Sastra Anak Melayu-Malaysia

Sesi Perkongsian Ilmu ini meneliti perbandingan antara Sastra Anak Bugis-Makassar dan Sastra Anak Melayu-Malaysia. Perbincangan difokuskan pada perbezaan dalam gaya penulisan dan tema sastra anak dari kedua budaya tersebut. Sastra anak Bugis-Makassar cenderung mencerminkan nilai-nilai tradisional dan sejarah tempatan, sementara Sastra Anak Melayu-Malaysia lebih dipengaruhi oleh perpaduan budaya dan menggambarkan ciri khas bahasa dan tema yang berbeza. Topik diskusi juga merangkumi gaya penulisan, sifat tokoh, dan impak budaya terhadap naratif.

May be an image of 9 people

Tarikh Input: 08/12/2023 | Kemaskini: 08/12/2023 | norhidayatul