Pertemuan FBMK Bersama QindDoa Education Technology Co. Ltd. | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Pertemuan FBMK bersama QindDoa Education Technology Co. Ltd.

Pertemuan FBMK bersama QindDoa Education Technology Co. Ltd.

UPM SERDANG, 30 APRIL 2024 - Dalam langkah strategik untuk memperluaskan jangkauan akademik dan perkongsian antarabangsa, Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK) telah mengadakan satu perjumpaan dengan QindDoa Education Technology Co. Ltd pada 24 April 2024. Perjumpaan tersebut bertujuan untuk meneroka peluang promosi bagi program Sarjana Muda Trimester dan Master Kursus Berkeja FBMK di China Tanah Besar untuk tahun semasa.

Perjumpaan tersebut, dihadiri oleh wakil-wakil utama dari FBMK dan QindDoa Education Technology Co. Ltd., menekankan kepentingan kerjasama dalam meningkatkan peluang pendidikan untuk pelajar dan memupuk pertukaran lintas budaya. Antara agenda utama yang dibincangkan adalah strategi untuk memasarkan dengan efektif dan mempersembahkan tawaran akademik FBMK kepada bakal pelajar di China Tanah Besar.

Kerjasama dengan QindDoa Education Technology Co. Ltd. menjanjikan peluang yang baik bagi FBMK untuk melangkah ke pasaran China dan menarik minat pelajar yang berhasrat untuk mengejar pendidikan tinggi di luar negara. Dengan memanfaatkan kepakaran QindDoa dalam teknologi pendidikan dan pemasaran, FBMK bertujuan untuk meningkatkan keterlihatan dan aksesibilitinya di pelbagai kawasan di China Tanah Besar.

Usaha kerjasama ini merupakan satu langkah penting ke hadapan dalam strategi antarabangsa FBMK, membuka jalan untuk kepelbagaian dan inklusiviti yang lebih besar dalam badan pelajar sambil mengukuhkan kedudukannya sebagai institusi terkemuka dalam pengajian bahasa dan komunikasi.

Tarikh Input: 30/04/2024 | Kemaskini: 30/04/2024 | amira.rahim

WXFRIAu~