Perasmian Malaysia International Conference Foreign Languages (MICFL) 2024 Kali Ke-8 | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Perasmian Malaysia International Conference Foreign Languages (MICFL) 2024 Kali Ke-8

UPM SERDANG, 30 APRIL 2024 - Pada 24 April 2024, Perasmian Malaysia International Conference Foreign Languages (MICFL) 2024 Kali Ke-8 telah berlangsung dengan megah di Auditorium Jurutera Raden Umar, Fakulti Kejuruteraan UPM. Acara yang berprestij ini disempurnakan oleh Naib Cancelor Universiti Putra Malaysia, YBhg. Dato’ Profesor Dr. Ahmad Farhan Mohd Sadullah.

Persidangan yang dinanti-nantikan ini berlangsung selama 2 hari, bermula dari 24 April hingga 25 April 2024. Bermula dengan sesi ucaptama yang menginspirasi oleh YBhg. Prof. Dr. Sze Wing Tang dari The Chinese University of Hong Kong, serta Plenari 1 yang dipenuhi dengan ilmu oleh YBhg. Prof. Dr. Mohd Azidan Abdul Jabar dari Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi, UPM. Selain itu, sesi selari yang berjalan serentak turut menarik minat peserta.

Acara ini merupakan forum yang penting bagi para akademikus, penyelidik, dan profesional dalam bidang bahasa dan linguistik. Ini memberi peluang kepada mereka untuk berkongsi pengetahuan, pengalaman, dan hasil penyelidikan terkini dalam bidang bahasa asing dan linguistik. Semua peserta diharapkan dapat memanfaatkan kesempatan ini untuk meningkatkan pemahaman dan kecekapan dalam bidang yang semakin penting ini.

Tarikh Input: 30/04/2024 | Kemaskini: 30/04/2024 | amira.rahim

SXFSCAv~