Perjumpaan Pertukaran Pendapat Berkenaan Bidang Kajian (Research Exchange Visit) Bersama Wakil Dari Universiti Sun Yat-Sen, Prof. Madya Dr. Claude Fretz Telah Diadakan Pada Hari Selasa, 25 Julai 2023 Bertempat Di Bilik ISO, FBMK | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Perjumpaan pertukaran pendapat berkenaan bidang kajian (Research Exchange Visit) bersama wakil dari universiti Sun Yat-Sen, Prof. Madya Dr. Claude Fretz telah diadakan pada hari Selasa, 25 Julai 2023 bertempat di bilik ISO, FBMK

Perjumpaan pertukaran pendapat berkenaan bidang kajian (Research Exchange Visit) bersama wakil dari universiti Sun Yat-Sen, Prof. Madya Dr. Claude Fretz telah diadakan pada hari Selasa, 25 Julai 2023 bertempat di bilik ISO, FBMK. Ini adalah aktiviti pertama hasil perjanjian MoU yang telah ditandatangani oleh pihak UPM dan universiti Sun Yat-Sen. Dr. Fretz semasa program lawatan di UPM telah mengadakan sesi berkongsi pendapat bersama pelajar pascasiswazah di bawah seliaan Prof. Madya Dr. Arbaayah Ali Termizi dari Jabatan Bahasa Inggeris, FBMK untuk bidang kajian yang melibatkan karya sasterawan Inggeris, William Shakespeare. Pelajar terbabit melahirkan rasa gembira kerana diberi peluang untuk bersama ahli bidang ini. Dr. Fretz turut minta untuk mewakilkan universiti beliau untuk menerima perjanjian MoU yang telah ditandatangan untuk proses selanjutnya. Susulan lawatan di FBMK UPM, beliau juga bakal menyertai persidangan MICOLLAC 2023 anjuran Jabatan Bahasa Inggeris, UPM pada 1 - 3 Ogos 2023 di Bayview Beach Resort, Pulau Pinang.

Tarikh Input: 31/07/2023 | Kemaskini: 31/07/2023 | norhidayatul

SXFBEAX~