Pelajar Fakulti Bahasa Moden Dan Komunikasi Johan Dalam International Public Speaking Competition 2024 | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Pelajar Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi Johan dalam International Public Speaking Competition 2024

UPM SERDANG, 19 APRIL 2024 - Gomathi Batumalai, seorang pelajar Master Sastera (Penterjemahan dan Interpretasi) dari Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi, telah menjadi kebanggaan Malaysia dalam International Public Speaking Competition 2024. Pertandingan tersebut, yang dianjurkan oleh PSGR Krishnammal College for Women di India pada 6 Mac 2024 yang lalu, menyaksikan peserta dari seluruh dunia bersaing.

Dalam pertandingan yang dihadiri oleh 100 peserta antarabangsa, Gomathi Batumalai berhasil menyamai dan mengungguli peserta-peserta lain, menerima gelaran Johan untuk negara Malaysia. Kejayaan ini merupakan pengiktirafan terhadap kemampuan dan kebolehan berkomunikasi Gomathi dalam arena antarabangsa.

Beliau mewakili Malaysia dengan kecemerlangan dan kebanggaan, membawa pulang kejayaan yang membanggakan bagi institusi pendidikannya dan negara secara keseluruhannya. Tahniah diucapkan kepada Gomathi Batumalai atas pencapaiannya yang cemerlang dalam pertandingan tersebut. Prestasi ini juga memberi inspirasi kepada generasi muda Malaysia untuk terus berusaha dan mengukuhkan kedudukan negara dalam arena antarabangsa.

Tarikh Input: 19/04/2024 | Kemaskini: 19/04/2024 | amira.rahim

SXFCHAr~