Peraturan Berkesan Untuk Berurusan Dengan Orang Yang Negatif | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Peraturan Berkesan untuk Berurusan dengan Orang yang Negatif

Peraturan Berkesan untuk Berurusan dengan Orang yang Negatif

Ugh, bukan Debbie-downer (Seorang penentang; seseorang yang kenyataan negatifnya menekan atau menghalang orang lain)

Orang negatif dapat mendatangkan masalah yang sama berulang kali. Ia meletihkan. Berikut adalah tiga peraturan keras dan pantas untuk menangani orang negatif:

1. Peraturan tiga masa:

Tanggungjawab anda adalah apabila Dark David mengulangi kebimbangan gelap yang sama untuk kesekian kalinya. Anda biarkan ia berlaku. Jangan sekali-kali bercakap tentang isu negatif lebih daripada tiga kali, melainkan Dark David benar-benar melakukan sesuatu untuk bergerak ke hadapan.

Mendengar dengan empati memburukkan keadaan apabila menjadi alasan untuk menyatakan semula masalah, kekecewaan atau kesalahan yang sama.

Tarikh Input: 15/02/2023 | Kemaskini: 15/02/2023 | ma_husaini

SXEQPAQ~