Kebaikan Penting. Dan, Ia Baik Untuk Otak Anda | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Kebaikan Penting. Dan, Ia Baik Untuk Otak Anda

Kebaikan Penting. Dan, Ia Baik Untuk Otak Anda

Mengapa Kebaikan Penting?

Kita semua tahu kita harus bersikap baik kepada orang lain - keluarga, rakan sekerja, jiran, orang yang tidak dikenali. Semua orang mendapat manfaat. Ternyata, orang yang paling mendapat manfaat adalah mungkin anda.

Pemain cello dan konduktor kelahiran Sepanyol, Pablo Casals pernah berkata,

Saya merasakan keupayaan untuk mengambil berat adalah perkara yang memberikan sesuatu yang paling penting dalam kehidupan.”

Sesungguhnya, kebaikan mempunyai impak yang besar kepada kehidupan orang lain, dan ia membuatkan kita berasa baik. Tetapi anda mungkin tidak tahu sejauh mana kebaikan memberi manfaat kepada kesihatan mental dan fizikal anda.

Tarikh Input: 15/02/2023 | Kemaskini: 15/02/2023 | ma_husaini

SXDdOAu~