Adakah Komunikasi Semuanya Tentang Anda? | FACULTY OF MODERN LANGUAGES AND COMMUNICATION
» ARTICLE » Adakah Komunikasi Semuanya Tentang Anda?

Adakah Komunikasi Semuanya Tentang Anda?

Komunikasi Berkesan

Ia adalah hari kerja biasa. Anda tergesa-gesa dari mesyuarat ke mesyuarat (dan ya, anda juga boleh tergesa-gesa secara maya). Hantar beberapa e-mel dan mesej teks dan bercakap dengan ahli pasukan untuk mengemas kini kepada mereka tentang perkara yang anda fikir mereka perlu tahu. Anda kemudian bergegas ke mesyuarat seterusnya.

Bunyi biasa?

Saya akan mengaku saya telah bersalah melakukan ini.

Ia adalah kes klasik 'buang dan lari' dalam tindakan. Anda mempunyai maklumat dalam kepala anda yang anda fikir seseorang perlu tahu. Sememangnya, anda ingin berkongsi dengan mereka, mewakilkan tugas atau memindahkan isu itu.

Date of Input: 15/02/2023 | Updated: 15/02/2023 | ma_husaini

FACULTY OF MODERN LANGUAGES AND COMMUNICATION