Peningkatan Kedudukan UPM Ranking Ke-102 Universiti Terbaik Bagi Tahun 2024 | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Peningkatan Kedudukan UPM Ranking ke-102 Universiti Terbaik bagi Tahun 2024

Peningkatan Kedudukan UPM Ranking ke-102 Universiti Terbaik bagi Tahun 2024

UPM SERDANG, 3 MEI 2024 - Universiti Putra Malaysia (UPM) telah menerima berita gembira dengan peningkatan kedudukan dalam The Asia University Rankings 2024. Menyaksikan pencapaian yang lebih baik berbanding tahun sebelumnya, UPM kini menduduki tempat ke-102 dalam senarai universiti terbaik di rantau Asia.

Pencapaian ini merupakan hasil daripada usaha berterusan dan komitmen daripada seluruh warga UPM, termasuk staf akademik, pentadbiran, dan pelajar. Tahniah diucapkan kepada semua yang terlibat atas pencapaian gemilang ini yang sekali lagi mengukuhkan reputasi UPM sebagai institusi pendidikan berkualiti tinggi di peringkat antarabangsa.

Kedudukan UPM yang semakin meningkat dalam senarai prestij ini bukan sahaja membanggakan universiti tetapi juga memberi dorongan kepada pelajar dan staf untuk terus berusaha ke arah keunggulan akademik dan penyelidikan. Harapan kita semua, kejayaan ini akan menjadi pemangkin untuk pencapaian lebih cemerlang pada masa akan datang.

Tahniah sekali lagi kepada UPM atas pencapaian yang cemerlang ini, dan semoga universiti terus maju ke hadapan dalam mengekalkan kedudukan yang cemerlang dalam arena pendidikan antarabangsa.

Tarikh Input: 03/05/2024 | Kemaskini: 03/05/2024 | amira.rahim

SXFSLAG~