Menangani Diskriminasi Di Tempat Kerja: Petua Untuk Pekerja | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Menangani Diskriminasi di Tempat Kerja: Petua untuk Pekerja

Menangani Diskriminasi di Tempat Kerja: Petua untuk Pekerja

Artikel ini menerangkan cara menghadapi diskriminasi di tempat kerja, termasuk pemahaman hak undang-undang, penyimpanan rekod insiden, pertimbangan tindakan undang-undang, pelaporan kejadian, dialog terbuka, mendapatkan sokongan, dan sikap gigih. Pekerja perlu tahu hak mereka, menyokong laporan dengan bukti, dan boleh mengambil tindakan undang-undang jika perlu. Penting juga melibatkan diri dalam dialog terbuka untuk memupuk persefahaman. Sokongan dari rakan sekerja dan sikap gigih penting untuk menangani diskriminasi. Melalui usaha kolektif, pekerja dapat membentuk budaya tempat kerja yang inklusif dan menghormati kepelbagaian.

Sumber rujukan:

Menangani Diskriminasi di Tempat Kerja: Petua untuk Pekerja