Bolehkah Anda Membawa Kerohanian Anda Untuk Bekerja? | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Bolehkah Anda Membawa Kerohanian Anda untuk Bekerja?

Bolehkah Anda Membawa Kerohanian Anda untuk Bekerja?

Bahan utama kepimpinan ialah keupayaan untuk membina kepercayaan. Tetapi menurut DDI, firma perunding HR global, hanya 46 peratus pekerja mempercayai pengurus langsung mereka untuk melakukan perkara yang betul. Lebih teruk lagi, hanya 32 peratus mengatakan mereka mempercayai pemimpin kanan organisasi mereka.

Membina kepercayaan dan melakukan perkara yang betul dikaitkan dengan persoalan moral dan etika, dan sama ada pemimpin mempunyai kompas moral yang membimbing keputusan dan tindakan mereka. Sehingga baru-baru ini, dunia perniagaan telah tidak menggalakkan individu daripada mempamerkan nilai peribadi mereka secara umum, dan kepercayaan agama mereka khususnya.

Sumber rujukan: Bolehkah Anda Membawa Kerohanian Anda untuk Bekerja?

Tarikh Input: 16/04/2024 | Kemaskini: 16/04/2024 | amira.rahim

SXEeEAZ~