Masa Depan Pekerjaan Adalah Hibrid | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Masa Depan Pekerjaan adalah Hibrid

Masa Depan Pekerjaan adalah Hibrid

Semasa saya memulakan langkah pertama saya ke dunia kerja, saya berhadapan dengan landskap baharu di tempat kerja selepas COVID-19. Saya memohon kerja amali pertama saya selepas menamatkan tesis saya dan menyedari bahawa saya telah bertemu dengan pelbagai jenis landskap kerja untuk dipilih: di tapak, jauh dan hibrid.

Saya mempunyai banyak soalan untuk ditanya kepada diri sendiri apabila memutuskan jenis tempat kerja yang saya ingin mohon. Adakah saya mahukan kemewahan bekerja dari keselesaan rumah saya atau kembali ke pejabat untuk rasa normal selepas berbulan-bulan terkurung di dalam bilik tidur? Saya memilih untuk bekerja jauh kerana bimbang perintah kawalan pergerakan akan sekali lagi merosakkan peluang pekerjaan yang lain.

Walau bagaimanapun, proses mencari pekerjaan telah membuatkan saya berfikir tentang pilihan yang saya akan buat dalam dunia yang ideal. Saya sampai pada kesimpulan bahawa pilihan yang paling menarik perhatian saya ialah pilihan kerja Hibrid.

Tarikh Input: 06/06/2023 | Kemaskini: 06/06/2023 | ma_husaini

SXEdFAN~