Lawatan Ulung Panglima Latihan Tentera Darat Ke Fakulti Bahasa Moden Dan Komunikasi | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Lawatan Ulung Panglima Latihan Tentera Darat ke Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi

Serdang, 22 Mei 2023 – Mejar Jeneral Datuk Marzuki Hj. Moktar, Panglima Latihan Tentera Darat, telah membuat lawatan rasmi pertamanya ke Pasukan Latihan Pegawai Simpanan Universiti Putra Malaysia (UPM) hari ini.

Selain itu, Datuk Marzuki juga turut melawat Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK) UPM di mana beliau sempat melawat Putra FM, stesen radio UPM dan Muzium Warisan Melayu FBMK. Lawatan ini bertujuan untuk mempererat lagi hubungan antara tentera dan UPM serta memberi pengetahuan dan inspirasi kepada pelajar di universiti ini.

Beliau telah disambut hangat oleh ahli pengurusan FBMK yang diketuai oleh Dekan FBMK, Prof. Madya Dr. Hazlina Abd. Halim. Dalam ucapan pendek beliau, Datuk Marzuki menegaskan komitmen kuat pasukan tentera dalam memberikan sokongan dan bimbingan kepada pasukan simpanan pelajar UPM, serta melahirkan rasa bangga dan hormat terhadap warisan budaya Melayu yang dipamerkan di Muzium Warisan Melayu.

Lawatan ini memperlihatkan usaha berterusan tentera dan UPM dalam menanam semangat patriotisme dan menghargai warisan budaya kita. Ini juga menunjukkan penghargaan tinggi kepada institusi pendidikan tinggi ini dalam melahirkan generasi muda yang berilmu, berwawasan dan berbudi pekerti luhur.

Tarikh Input: 23/05/2023 | Kemaskini: 23/05/2023 | ma_husaini

SXEdGAr~