Di Manakah Penjagaan Diri Sesuai Dalam Senarai Tugasan Anda? | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Di manakah Penjagaan Diri Sesuai dalam Senarai Tugasan Anda?

Di manakah Penjagaan Diri Sesuai dalam Senarai Tugasan Anda?

Pentingnya penjagaan diri menjadi terang apabila kita sedar bahawa kesihatan dan kesejahteraan kita memberi impak langsung kepada keupayaan kita dalam bekerja. Meluangkan masa untuk menjaga diri bukanlah sesuatu yang mewah, tetapi suatu keperluan yang kritikal. Penting untuk mencari keseimbangan dalam tekanan dan tumpuan, menetapkan sempadan dengan bijak, dan membina tabiat sihat termasuk senaman, tidur yang mencukupi, dan aktiviti yang menyegarkan minda. Sambungan dengan orang lain juga penting dalam menjaga kesejahteraan mental. Akhirnya, penting untuk menjadikan penjagaan diri sebagai keutamaan utama dan memahami bahawa tanpanya, kita tidak dapat menjadi yang terbaik untuk orang lain.

Sumber rujukan:

Di manakah Penjagaan Diri Sesuai dalam Senarai Tugasan Anda?

Tarikh Input: 12/12/2023 | Kemaskini: 12/12/2023 | norhidayatul

SXEdEAy~