Di Manakah Penjagaan Diri Sesuai Dalam Senarai Tugasan Anda? | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Di manakah Penjagaan Diri Sesuai dalam Senarai Tugasan Anda?

Di manakah Penjagaan Diri Sesuai dalam Senarai Tugasan Anda?

Bertahun-tahun yang lalu, menjaga kesihatan dan kesejahteraan saya berada dalam senarai keutamaan saya. Saya makan dengan baik, secara amnya tidur lena dan melakukan sedikit senaman. Tiada apa-apa yang benar-benar tidak seimbang, dan juga tidak bersenandung dengan sempurna.

Saya kerap membatalkan sesi gim kerana mesyuarat atau snek lewat malam kerana saya tidak makan dengan baik pada siang hari. Malangnya, saya mengambil masa sehingga saya mula bekerja untuk diri saya sendiri untuk menyedari bahawa pendekatan ini tidak dapat berfungsi. Kenapa? Saya akhirnya menyedari bahawa kerja itu tidak akan dilakukan dengan berkesan jika kesihatan saya tidak berfungsi. Kedua-duanya tidak berkorelasi secara longgar tetapi sangat berkorelasi.

Tarikh Input: 03/07/2023 | Kemaskini: 03/07/2023 | ma_husaini

SXEdEAA~