Program Putra Cakna 2.0: “Wahana Cinta Ramadan: Eratkan Jalinan, Lebarkan Senyuman” | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Program Putra Cakna 2.0: “Wahana Cinta Ramadan: Eratkan Jalinan, Lebarkan Senyuman”

UPM SERDANG, 4 APRIL 2024 - Program Putra Cakna 2.0 yang dilaksanakan di Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK) telah memperlihatkan komitmen yang kuat terhadap amal dan kebersamaan. Sebuah program berbuka puasa bersama anak-anak yatim dari Baitul Ulfah, pelajar asnaf, dan warga FBMK telah diadakan sebagai sebahagian dari program tersebut. Acara berlangsung dengan penuh kehangatan dan kebersamaan, mempererat ikatan sosial di antara para peserta.

Bukan itu sahaja, pada masa yang sama, Majlis Pelancaran Tabung Sumbangan Pembangunan Surau FBMK juga diadakan. Acara tersebut dirasmikan oleh YBhg. Prof. Madya Dr. Hazlina Abdul Halim, Dekan FBMK, yang didampingi oleh Prof. Madya Dr. Mohd Daud Awang, Pengarah WAZAN. Salah satu sorotan dari acara ini adalah kehadiran sumbangan dari berbagai pihak, termasuk Syarikat Mahsuri Dagang Sdn. Bhd. (Mahsuri Dagang), Media Mulia Sdn. Bhd. (Media Mulia), dan Syarikat Aras Mega (M) Sdn. Bhd. yang turut berkontribusi dalam pembangunan surau FBMK.

Dalam semangat memberikan dan berbagi, sumbangan duit raya dan barang keperluan harian/sahur bagi anak-anak yatim dan pelajar asnaf telah disalurkan pada hari tersebut. Syarikat Mahsuri Dagang Sdn. Bhd., Media Mulia Sdn. Bhd., dan Syarikat Aras Mega (M) Sdn. Bhd. bersama dengan beberapa individu lainnya menjadi penyumbang yang turut serta dalam upaya kemanusiaan ini.

Acara ini tidak hanya menunjukkan solidaritas dan kepedulian terhadap sesama, tetapi juga memberikan contoh bagi masyarakat tentang pentingnya membantu mereka yang membutuhkan. Semoga langkah-langkah seperti ini dapat terus memberikan manfaat yang besar bagi semua pihak dan mendorong semangat kebaikan di tengah-tengah masyarakat.

Tarikh Input: 04/04/2024 | Kemaskini: 04/04/2024 | amira.rahim

SXEeQAH~