Program Pemantapan Komunikasi Bahasa Perancis Melalui Pementasan Pantomim (French Immersion) | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Program Pemantapan Komunikasi Bahasa Perancis Melalui Pementasan Pantomim (French Immersion)

Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi, UPM telah menganjurkan satu program bahasa Perancis bertajuk French Immersion pada 21 November sehingga 23 November 2023. Program ini melibatkan 3 buah sekolah iaitu Sekolah Alam Shah (SAS), Putrajaya, Wilayah Persekutuan, SMK Sultan Yahya Petra 1 (SMKSYP1), Kuala Krai Kelantan dan SMK Sultan Yahya Petra 2 (SMKSYP2), Kuala Krai Kelantan. Program yang berlangsung selama 3 hari ini adalah di bawah bimbingan dan seliaan Dekan FBMK, Prof Madya Dr. Hazlina Abdul Halim.

Tujuan program ini adalah untuk memberi pengetahuan kepada pelajar tentang kemahiran bertutur bahasa Perancis, mendedahkan pelajar tentang kebudayaan Perancis serta, program ini juga dapat memberi kesan positif kepada pelajar dari segi kemahiran berkomunikasi, acara pementasan dan kerja berkumpulan.

Mungkin imej 4 orang
Mungkin imej 2 orang, tudung kepala, dais dan teks yang berkata 'pon time there was beautiful girl like a diamond who is called Bawang Putih Condeanale Beryl's'
Mungkin imej 2 orang, dais dan teks
Mungkin imej 2 orang dan teks