Polis Wanita Kongsi: Tak Mudah Jadi Polis Sambil Sambung Belajar | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Polis Wanita Kongsi: Tak Mudah Jadi Polis Sambil Sambung Belajar

Polis Wanita Kongsi: Tak Mudah Jadi Polis Sambil Sambung Belajar

Serdang, 29 November - Pada Majlis Konvokesyen ke-47 Universiti Putra Malaysia (UPM), Noraini Mohamad, seorang Pegawai Polis Bahagian Siasatan Penguatkuasaan Trafik, Ibu Pejabat Daerah Ampang Jaya, telah menerima pengiktirafan ijazah Sarjana Muda Komunikasi.

Noraini Mohamad, yang berusia 47 tahun, berkongsi kisahnya yang menginspirasi. Beliau memperjuangkan pengajian sambil menjaga keluarga serta menjalankan tugas polis dalam suasana pandemik COVID-19. "Saya perlu belajar secara atas talian semasa PKP, namun demi mencapai cita-cita saya, pengorbanan itu adalah keperluan," katanya.

Menerima ijazahnya dari Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi UPM, Noraini menyatakan bahawa sokongan daripada keluarga dan rakan seperjuangan amat berharga. Beliau menegaskan, semangat untuk mencari ilmu tidak pernah terhenti oleh usia.

Tarikh Input: 07/12/2023 | Kemaskini: 07/12/2023 | norhidayatul

SXEeXAj~