#TanyaRoshan: Boleh Berjaya Dalam Hidup Tanpa Sijil? | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » #TanyaRoshan: Boleh Berjaya Dalam Hidup Tanpa Sijil?

#TanyaRoshan: Boleh Berjaya Dalam Hidup Tanpa Sijil?

Sebagai ibu yang prihatin terhadap anak lelakinya yang berumur 18 tahun dengan keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia yang kurang memuaskan, saya sentiasa menasihatinya untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang kemahiran seperti pembinaan atau pertanian. Walaubagaimanapun, anak saya enggan dan percaya bahawa kejayaan tidak semestinya bergantung kepada sijil atau diploma. Saya berasa bimbang dengan pandangan ini dan mencari cara untuk meyakinkannya. Menurut Roshan Thiran, saya perlu menggalakkan anak saya untuk mengenali dirinya dan menentukan matlamat hidupnya. Saya harus menyokongnya membuat keputusan dan mengambil langkah ke arah mencapai impian tanpa takut menghadapi cabaran.

Sumber rujukan:

#TanyaRoshan: Boleh Berjaya Dalam Hidup ke laman web