Pengurusan Perubahan 101: Letakkan Budaya Di Tempat Duduk Pemandu | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Pengurusan Perubahan 101: Letakkan Budaya di Tempat Duduk Pemandu

Pengurusan Perubahan 101: Letakkan Budaya di Tempat Duduk Pemandu

Budaya organisasi memainkan peranan penting dalam kejayaan sesebuah syarikat. Budaya yang kukuh dapat memacu pertumbuhan hasil sehingga 4x ganda dan meramalkan perubahan dengan lebih baik daripada faktor lain. Kajian menunjukkan 65% pekerja mengalami perubahan budaya di tempat kerja, mempengaruhi pengalaman dan kehidupan mereka. Penting untuk menghilangkan tindakan yang bercanggah dengan budaya serta mewujudkan peluang sosial untuk memperkukuhkan kekitaan. Pemimpin perlu dilatih untuk memodelkan nilai dan tingkah laku yang diingini, sambil memahami keperluan pekerja. Keseluruhannya, pelaburan dalam budaya organisasi yang kukuh dapat membawa kepada pertumbuhan berkelanjutan dan transformasi yang berjaya.

Sumber rujukan:

Pengurusan Perubahan 101: Letakkan Budaya di Tempat Duduk Pemandu