Pembelajaran Dalam Talian Vs Pembelajaran Bersemuka: Yang Mana Lebih Baik? | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Pembelajaran dalam Talian vs Pembelajaran Bersemuka: yang Mana Lebih Baik?

Pembelajaran dalam Talian vs Pembelajaran Bersemuka: yang Mana Lebih Baik?

Kita hidup dalam zaman yang penuh dengan akses tanpa batasan kepada pengetahuan. Tiada masa dahulu kita dapat belajar begitu banyak dengan cepat pada usia apa saja. Internet membolehkan kita menonton video kuliah oleh pemikir terkemuka di dunia dan pendidik. Kita bahkan boleh berdebat dan berbincang dengan orang asing dari seluruh dunia.

Jadi, manakah yang lebih baik: pembelajaran bersemuka atau dalam talian?

Jawapannya ialah kedua-dua. Tiada satu cara pembelajaran yang lebih baik, tetapi setiap satu mempunyai tempatnya dalam sistem pendidikan kita. Yang paling penting adalah memastikan bahawa pelajar didedahkan kepada kedua-dua jenis pembelajaran supaya mereka dapat memilih yang paling sesuai dengan keperluan dan minat mereka.

Tarikh Input: 06/04/2023 | Kemaskini: 06/04/2023 | ma_husaini

SXEdOA4~