Menetapkan Semula Rutin Kerja-dari-Rumah Anda | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Menetapkan Semula Rutin Kerja-dari-Rumah Anda

Menetapkan Semula Rutin Kerja-dari-Rumah Anda

Dalam era bekerja dari rumah, membentuk tabiat yang efektif adalah kunci untuk produktiviti dan keseimbangan hidup. Memulakan dengan mengamalkan "Mindset Reduktif" untuk mengurangkan kerumitan dan fokus pada tugas bernilai tinggi. Tetapkan ruang kerja yang mempunyai isyarat visual untuk memberi isyarat kepada otak tentang mula bekerja. Gunakan "sauh kertas" untuk menetapkan niat harian dan mengarahkan tumpuan pada tugas penting. Amalkan rehat intuitif dan strategik, serta jadual semakan e-mel untuk mengelakkan gangguan berlebihan. Akhiri hari dengan ritual keluar, menutup isyarat visual anda. Selamat bekerja dari rumah!

Sumber rujukan:

Menetapkan Semula Rutin Kerja-dari-Rumah Anda