Kegagalan Asas Kejayaan | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Kegagalan Asas Kejayaan

Kegagalan Asas Kejayaan

Mengikut pengalaman hidup saya, saya telah melalui banyak kegagalan dalam kehidupan walaupun kegagalan itu hanyalah perkara yang kecil tetapi ia boleh memberi kesan kepada seseorang individu kesan yang besar.

Sebahagian orang, kegagalan boleh membuat seseorang individu trauma sehingga mereka menjadi takut untuk mencuba sesuatu yang baru atau membuat salah, kerana takut akan di hakimi oleh orang di sekeliling.

Oleh sebab itu, ramai diantara kita yang mengalami tekanan jiwa dan depresi yang teruk sehingga ada di antara kita putus asa. Sebenarnya, ramai yang mengganggap kegagalan ini adalah jalan yang terakhir dan tidak boleh di ubah.

Jika kita melihat kembali perjalanan cerita tokoh-tokoh yang terkenal dan ternama hari ini pasti anda semua akan kagum membacanya.

Tarikh Input: 06/06/2023 | Kemaskini: 06/06/2023 | ma_husaini

SXEdOAT~