Ibu Yang Kuat: Nasihat Untuk Wanita Profesional, Keluarga Dan Majikan | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Ibu yang Kuat: Nasihat untuk Wanita Profesional, Keluarga dan Majikan

Ibu yang Kuat: Nasihat untuk Wanita Profesional, Keluarga dan Majikan

Seorang wanita berkongsi bahawa apabila dia kembali bekerja selepas beberapa tahun di rumah bersama anak-anaknya, dia ditanya oleh rakan sekerja lelaki dan wanita, "Bagaimana anda melakukan semuanya?" dan dia berkata dia sangat tersinggung dengan itu.

Orang ramai tidak akan mempersoalkan keupayaan suaminya untuk melakukan semuanya, walaupun mereka adalah rakan kongsi yang sama yang turut berada dalam keibubapaan. Orang ramai mempunyai pemikiran yang ditetapkan bahawa wanita adalah orang yang melakukan 100% keibubapaan manakala lelaki 100% memberi tumpuan kepada kerja, tetapi itu tidak berlaku.

Sumber rujukan: Ibu yang Kuat: Nasihat untuk Wanita Profesional, Keluarga dan Majikan

Tarikh Input: 07/05/2024 | Kemaskini: 07/05/2024 | amira.rahim

SXFUDAD~