Cara Berhenti Terlalu Berfikir—28 Amalan | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Cara Berhenti Terlalu Berfikir—28 Amalan

Cara Berhenti Terlalu Berfikir—28 Amalan

Artikel ini memberikan 28 amalan untuk mengatasi kebiasaan terlalu berfikir. Ia merangkumi langkah-langkah seperti menyedari tabiat berfikir berlebihan, membuat keputusan cepat, dan fokus pada tindakan. Sambil mengiktiraf pemikiran tidak dapat dimatikan sepenuhnya, artikel mencadangkan mengubah fokus dari masalah kepada penyelesaian. Amalan lain termasuk mengenali pencetus kebimbangan, memberi had masa untuk pemikiran, dan mengembangkan keyakinan diri. Artikel juga menekankan pentingnya bersandar kepada hubungan positif, melibatkan diri dalam aktiviti yang menarik minat, dan mencari tempat perlindungan untuk menenangkan minda. Kesimpulannya, eksperimen dengan pelbagai amalan dan perhatikan apa yang berkesan bagi diri sendiri.

Sumber rujukan:

Cara Berhenti Terlalu Berfikir—28 Amalan