Putra Cakna 2.0: Kongsi Berkat Bubur Lambuk | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Putra Cakna 2.0: Kongsi Berkat Bubur Lambuk

Putra Cakna 2.0: Kongsi Berkat Bubur Lambuk

UPM SERDANG, 4 April 2024 - Program Ramadan yang dinantikan oleh warga Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK) Universiti Putra Malaysia (UPM), iaitu Program Bubur Lambuk FBMK, berjaya dilaksanakan sekali lagi pada tahun ini. Program yang menarik ini telah mendapat sokongan dan tajaan yang besar dari Syarikat Mahsuri Dagang Sdn. Bhd. (Mahsuri Dagang) dan Media Mulia Sdn. Bhd. (Media Mulia).

Acara berlangsung pada 19 Mac 2024, dengan kehadiran beberapa tokoh penting termasuk Naib Canselor UPM, Datuk Prof. Dr. Ahmad Farhan Mohd. Sadullah; Pengarah Mahsuri Dagang, Datuk Mohd Roslan Mahayudin; Pengarah Urusan dan Pengarang Kumpulan Media Mulia, Mohamad Azlan Jaafar; serta Ketua Komersial Mahsuri Dagang, Mohd. Jazri Ikmal Hijaz.

Aktiviti ini turut dimeriahkan dengan kehadiran Chef Undangan, iaitu Chef Joe (Moh Johari) dan Chef Bob (Md Nizam), yang turun padang untuk membantu dalam proses memasak bubur lambuk resipi Terengganu yang terkenal. Lebih dari 1000 bekas bubur lambuk telah diedarkan kepada warga UPM, menunjukkan kesungguhan dan keberkesanan program ini.

Program Bubur Lambuk FBMK kali ini tidak akan mencapai kejayaannya tanpa sokongan dan kerjasama daripada pihak pengurusan dan staf FBMK. Penghargaan juga diberikan kepada individu seperti Dr. Rezza (L'apprenti UPM), Puan Diana (L'apprenti UPM), dan Puan Hasfalina (Pejabat Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan & Inovasi)) atas sumbangan mereka dalam menjayakan aktiviti rewang bubur lambuk ini.

Momen di sebalik tabir perjalanan program ini juga dikongsikan, menambah lagi kesan positif kepada semua yang terlibat. Dengan semangat kebersamaan dan kerjasama yang kukuh, Program Bubur Lambuk FBMK terus menjadi satu tradisi yang disokong oleh pelbagai pihak, menyumbang kepada kebahagiaan dan kebersamaan dalam kalangan komuniti UPM.

Tarikh Input: 04/04/2024 | Kemaskini: 04/04/2024 | amira.rahim

SXFBFA1~