Program UPM Global Outreach - UPM Open Day 2024 Di Tangerang, Indonesia | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Program UPM Global Outreach - UPM Open Day 2024 di Tangerang, Indonesia

Program UPM Global Outreach - UPM Open Day 2024 di Tangerang, Indonesia

UPM SERDANG, 2 April 2024 - Universiti Putra Malaysia (UPM) telah menganjurkan program UPM Global Outreach - UPM Open Day 2024 di Tangerang, Indonesia. Program ini telah berjaya menarik penyertaan sebanyak 450 orang pelajar Sekolah Menengah Atas (SMA) dari seluruh Indonesia.

Selain daripada itu, program ini juga mendapat sokongan dan penyertaan yang aktif daripada wakil Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK) UPM. Wakil-wakil dari FBMK ini diketuai oleh Dekan FBMK sendiri, menunjukkan komitmen universiti dalam mempromosikan pendidikan tinggi Malaysia kepada pelajar-pelajar Indonesia.

Program UPM Global Outreach - UPM Open Day ini memberikan peluang kepada pelajar-pelajar SMA untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai program-program pengajian yang ditawarkan di UPM. Selain itu, program ini juga memberikan pendedahan kepada pelajar-pelajar tentang kehidupan kampus dan peluang-peluang yang ada di UPM.

Dengan penyertaan yang begitu ramai dan sokongan daripada wakil FBMK UPM, diharapkan program ini dapat meningkatkan kefahaman dan minat pelajar-pelajar Indonesia untuk melanjutkan pelajaran mereka di Universiti Putra Malaysia. Ini juga merupakan langkah positif dalam memperkukuhkan hubungan antara UPM dengan institusi pendidikan dan masyarakat di Indonesia.

Tarikh Input: 02/04/2024 | Kemaskini: 02/04/2024 | amira.rahim

SXFBHAF~