Erti Nilai Kemerdekaan Dalam Menjalin Aspirasi Masyarakat Madani | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Erti nilai kemerdekaan dalam menjalin aspirasi masyarakat Madani

Erti nilai kemerdekaan dalam menjalin aspirasi masyarakat Madani

Kemerdekaan adalah suatu simbol atau nilai unik yang memberi makna besar kepada setiap anak bangsa yang memahami perjuangan, jerih perit pejuang-pejuang kemerdekaan menggalas usaha gigih meleraikan negara daripada ancaman penjajah dan bagaimana mereka berusaha membina negara bangsa daripada perjuangan darah dan air mata para pahlawan kita.

Nilai kemerdekaan bukan diukur daripada cara kita meraikannya tetapi penghayatan padu rakyat negara ini menilai sejauh manakah kita memerjuangkan kebebasan yang kita nikmati hari ini untuk kita sandarkan kepada pembinaan negara bangsa yang ampuh dan terus berkesinambungan untuk diraikan oleh generasi akan datang.

Tarikh Input: 30/05/2023 | Kemaskini: 30/05/2023 | ma_husaini

SXDTQAX~