Lawatan Kerja Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Putra Malaysia | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Lawatan Kerja Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Putra Malaysia

Lawatan Kerja Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Putra Malaysia

29 Mei 2023- Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti Putra Malaysia (UPM), YBhg. Prof. Emeritus Dato' Dr. Ibrahim Komoo, telah melaksanakan lawatan kerja ke Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi UPM . Lawatan ini merupakan pertemuan pertama beliau bersama ahli pengurusan fakulti tersebut.

Dalam lawatan tersebut, YBhg. Prof. Emeritus Dato' Dr. Ibrahim Komoo berpeluang berbincang dan bertemu dengan ahli pengurusan fakulti untuk membincangkan perkembangan dan isu-isu semasa yang berkaitan dengan pengajaran dan pembelajaran di bidang bahasa moden dan komunikasi. Pertemuan ini diharapkan dapat meningkatkan kerjasama dan pembangunan fakulti ke arah pencapaian yang lebih cemerlang.

Selain itu, beliau juga meluangkan masa untuk melawat Muzium Warisan Melayu yang terletak di dalam kampus UPM. Melalui lawatan ke muzium ini, YBhg. Prof. Emeritus Dato' Dr. Ibrahim Komoo dapat menghayati dan menghargai kekayaan budaya warisan Melayu yang memainkan peranan penting dalam identiti dan sejarah negara.
Lawatan kerja ini menunjukkan komitmen dan sokongan pengerusi lembaga pengarah terhadap fakulti bahasa moden dan komunikasi UPM. Dengan kerjasama dan panduan beliau, diharapkan fakulti ini dapat terus berkembang dan mencapai kecemerlangan dalam penyediaan pendidikan berkualiti dalam bidang bahasa dan komunikasi.

Sebagai pengerusi lembaga pengarah UPM, YBhg. Prof. Emeritus Dato' Dr. Ibrahim Komoo memainkan peranan penting dalam membantu universiti mencapai matlamat dan visi yang telah ditetapkan. Diharapkan lawatan dan pertemuan ini akan memberi manfaat dan kesan positif kepada fakulti serta memperkukuhkan lagi kedudukan UPM sebagai institusi pengajian tinggi terkemuka di Malaysia.

Tarikh Input: 30/05/2023 | Kemaskini: 30/05/2023 | ma_husaini

SXEQVAk~