Putra Pujangga KUPUTRA UPM Menang Tempat Kelima | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Putra Pujangga KUPUTRA UPM menang tempat kelima

Putra Pujangga KUPUTRA UPM menang tempat kelima

Putra Pujangga KUPUTRA UPM memang tempat kelima

Serdang- Putra Pujangga yang mewaklili KUPUTRA UPM memenangi tempat kelima dalam Pesta Berbalas Pantun dalam Talian KLWBC 2020 yang berlangsung pada 8-9 April 2021. Pertandingan anjuran Dewan Bahasa dan Pustaka dan Kuala Lumpur World Book Capital 2020 bersempena dengan Kuala Lumpur sebagai Ibu Kota Buku Dunia (KLWBC) 2020.

Putra Pujangga kali ini diwakili oleh Ahmad Hafidz  Hitam, Siti Fatimah Abdul Ghani, Roseha Abdul Razak dan Dr. Sharil Nizam Sha’ri (dari Kanan ke kiri).

Pertandingan  pantun dengan tema Malaysia Membaca ini,  menobatkan UIAM Holdings sebagai juara, 1.          Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPS) sebagai naib Johan, Perbadanan Labuan dan Chegu AA, pemenang di tempat ketiga dan keempat.  Diikuti, Azhar Digital Trading, Koperasi Bomba Malaysia, Borneo Benchmark, MPAJ dan Adtec , di tempat 6 hingga ke-10.

Tarikh Input: 20/04/2021 | Kemaskini: 20/04/2021 | noor.aisyah

SXETUAh~