Pertemuan FBMK Bersama Deputy Director International Talent Training Center, University Of International Business & Economic China, Wang Henan | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Pertemuan FBMK bersama Deputy Director International Talent Training Center, University of International Business & Economic China, Wang Henan

UPM SERDANG, 2 MEI 2024 - Pertemuan yang signifikan antara Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK) dengan Wakil Pengarah International Talent Training Center, University of International Business & Economic China, Wang Henan telah diadakan pada 25 April 2024. Pertemuan ini bertujuan untuk mendiskusikan peluang kolaborasi dalam program kem musim panas, pertukaran pelajar, dan strategi promosi program FBMK di Tanah Besar China.

Salah satu fokus utama pertemuan adalah pembahasan tentang program kem musim panas yang dapat menjadi platform untuk pertukaran budaya dan peningkatan kemahiran bahasa bagi pelajar dari kedua belah pihak. Selain itu, pertukaran pelajar diidentifikasi sebagai peluang untuk meningkatkan pemahaman lintas budaya dan memperluas jaringan antara kedua-dua institusi.

Selain itu, pertemuan ini juga memperincikan strategi untuk mempromosikan program-program FBMK di China, dengan tujuan menarik minat mahasiswa dan memperluas jaringan kerjasama dengan universiti-universiti di China.

Dengan kerjasama yang kuat antara FBMK dan University of International Business & Economic China, diharapkan akan terbuka lebih banyak peluang bagi mahasiswa dan staf dalam meningkatkan pengalaman akademik dan lintas budaya mereka.

Tarikh Input: 02/05/2024 | Kemaskini: 02/05/2024 | amira.rahim

WXFRNAr~