Pelajar UPM Menanam 100 Anak Pokok Bakau | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Pelajar UPM menanam 100 anak pokok bakau

Pelajar UPM menanam 100 anak pokok bakau

MENGHADAPI cuaca panas dan lumpur, sekumpulan pelajar Universiti Putra Malaysia (UPM) berseronok menanam 100 anak pokok bakau spesies minyak bakau (Rhizophora apiculata) di Sungai Tukun dekat Taman Negara Pulau Pinang (Taman Negara) di Teluk Bahang baru-baru ini.

Program sehari yang dikenali sebagai ‘Le Tour De Restoration’ itu dijalankan pada 7 Jan bersama oleh Jabatan Perancang Ekonomi (BPEN) negeri, Jabatan Perikanan Pulau Pinang dan Taman Negara Pulau Pinang.

Pelajar UPM bergambar ramai di hadapan pintu masuk Taman Negara Pulau Pinang sebelum memulakan program.

Tarikh Input: 16/01/2023 | Kemaskini: 16/01/2023 | ma_husaini

SXEaEAj~