Apabila Profesional Menulis: Titik Temu Sastera Dan Sains Buku Baharu 2020 Pensyarah FBMK | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» BERITA » Apabila Profesional Menulis: Titik Temu Sastera dan Sains Buku Baharu 2020 Pensyarah FBMK

Apabila Profesional Menulis: Titik Temu Sastera dan Sains

Buku Baharu 2020  Pensyarah FBMK

Judul : Apabila Profesional Menulis: Titik Temu Sastera dan Sains

Penulis: Prof. Madya Dr. Mawar Safei (UKM) &

Prof. Madya Dr. Kamariah Kamarudin (UPM)

Penerbit: Penerbit UKM (2020)

Garapan idea dan digerakkan menjadi bacaan umum ini dihasilkan oleh Prof. Madya Dr Kamariah Kamarudin, Pensyarah Jabatan Bahasa Melayu, Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, dan Prof. Madya Dr. Mawar Safei.

Buku ini dihasilkan untuk memperlihatkan bagaimana golongan profesional yang terdiri daripada penyelidik sains, doktor perubatan, pakar teknologi maklumat, pensyarah kejuruteraan, wartawan akhbar, pensyarah komunikasi, dan pegawai perunding kewangan, memindahkan pengalaman kerjaya mereka menjadi gubahan karya kreatif.

Oleh: Dr. Sharil Nizam Sha’ri

Tarikh Input: 23/12/2020 | Kemaskini: 23/12/2020 | noor.aisyah