Program Gerbang Kerjaya | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Program gerbang kerjaya

Program gerbang kerjaya

Program Gerbang Kerjaya: Kesediaan Masa Depan untuk Bekas Keenam”
Projek Komuniti antara FBMK, QF4 Tech Asia Sdn Bhd dan SMK Tinggi Kajang

Pada 27 September 2022 (Selasa), pensyarah Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, dengan kerjasama QF4 Tech Asia Sdn Bhd, Cyberjaya, telah berjaya mengadakan bengkel latihan untuk pelajar Tingkatan Enam SMK Tinggi Kajang. Bengkel bertajuk “Program Gerbang Kerjaya: Kesediaan Masa Depan untuk Bekas Keenam”, telah diadakan di Dewan Penjara Kajang.
Matlamat bengkel ini adalah untuk mendedahkan pelajar tentang "Menulis Resume Menang" dan "Bercakap dengan Keyakinan dalam Temuduga" dalam menyediakan pelajar untuk dunia pengajian tinggi dan dunia pekerjaan. Projek itu diketuai oleh AP Dr Shamala Paramasivam dan ahli pasukannya, AP Dr Vahid Nimehchisalem, Dr Ramiza Darmi, Dr Ilyana Jalaluddin dan Cik Puvanesvari Subramaniam (CEO QF4 Tech Asia
Projek tersebut melibatkan 183 pelajar Tingkatan Enam SMK Tinggi Kajang. Mereka diiringi oleh penyelaras MUET mereka, Cik Francisca Gotoking dan guru sekolah.

Tarikh Input: 09/01/2023 | Kemaskini: 09/01/2023 | ma_husaini

SXEUPAX~