Perangkap Kehilangan Diri Sendiri | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Perangkap Kehilangan Diri Sendiri

Perangkap Kehilangan Diri Sendiri

Adakah Anda Kehilangan Diri Anda?

Kebelakangan ini, dengan segala tekanan dan desakan yang kita rasakan, kita boleh kehilangan diri kita dengan mudah. Kita terpengaruh dengan peristiwa atau keutamaan orang lain, menyerahkan agensi atau inisiatif kita.

Kita boleh kehilangan diri kita sehingga kita hampir tidak mengenali diri kita sendiri. Atau biarkan nilai, keutamaan, dan aspirasi kita sendiri hilang di tepi jalan.

Kita boleh menjadi terbiasa untuk menindas keperluan, keinginan, atau perasaan kita. Atau hilang pandangan tentang siapa kita sebenarnya dan apa yang kita mahukan dalam hidup. Kita boleh berhenti melabur dalam pembelajaran dan pertumbuhan kita, berhenti mengejar impian dan nafsu kita, atau mengabaikan kehidupan dalaman kita sehingga ia pudar dan layu.

Kehilangan diri kita adalah perangkap biasa hari ini, tetapi penting untuk kita menanganinya, kerana ia merampas makna dan kegembiraan hidup kita.

Tarikh Input: 17/03/2023 | Kemaskini: 17/03/2023 | ma_husaini

SXEaBAw~