Pengalaman Internship Membentuk Pendirian Seseorang | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Pengalaman Internship Membentuk Pendirian Seseorang

Pengalaman Internship Membentuk Pendirian Seseorang

Pejam celik pejam celik, rupa-rupanya sudah hampir tujuh minggu saya membuat pratikal di syarikat Leaderonomics. Apabila orang lain bertanya di mana saya sedang bekerja, dan mereka bingung apabila mendengar jawapan saya. “Apa nama? Leader-economics? Leader-romantics? Kerja apa yang anda lakukan di sana? Kenapa you apply kat sana?

Di sini saya akan berkongsi pengalaman sepanjang saya praktikal…

Universiti saya mewajibkan pelajarnya meluangkan masa selama 12 minggu untuk bertugas sebagai seorang intern di mana-mana syarikat ataupun organisasi. Disebabkan oleh sifat saya yang ringan tulang, saya memberikan tumpuan lebih pada organisasi-organisasi sosial semasa proses permohonan. Setelah berfikir panjang untuk memastikan saya membuat pilihan yang tepat, ternyata Leaderonomicslah jawapannya. Organisasi sosial ini berdiri atas misi dan visi yang kukuh dan ini merupakan sebab utama saya berada di sini.

Maklumat Lanjut

Tarikh Input: 06/04/2023 | Kemaskini: 08/02/2024 | ma_husaini