Menyingkap Intipati Kepimpinan Sejati: Apa Yang Anda Perjuangkan? | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Menyingkap Intipati Kepimpinan Sejati: Apa yang Anda Perjuangkan?

Menyingkap Intipati Kepimpinan Sejati: Apa yang Anda Perjuangkan?

Pemimpin seperti Carlos Ghosn dan Bernie Madoff mengingatkan kita bahawa walaupun kejayaan dunia mungkin dicapai, kepemimpinan sejati bermula dengan menjawab soalan, "Apakah pendirian anda?" Menentukan nilai, kepercayaan, dan prinsip kita adalah asas bagi keberkesanan kepimpinan. Penting untuk menyedari apa yang kita perjuangkan dan memastikan nilai-nilai itu menjadi panduan dalam keputusan dan tindakan kita. Proses ini melibatkan renungan terhadap nilai peribadi, pengenalan kualiti diri, dan penetapan prinsip yang tidak boleh dirunding. Pemimpin sejati melibatkan diri dalam tindakan konsisten yang mencerminkan nilai mereka, mencari maklum balas dari pasukan, dan bertindak dengan integriti. Melalui tindakan nyata, pemimpin membuktikan kepercayaan, memberi inspirasi, dan membentuk kepimpinan sejati.

Sumber rujukan:

Menyingkap Intipati Kepimpinan Sejati: Apa yang Anda Perjuangkan?

Tarikh Input: 02/11/2023 | Kemaskini: 02/11/2023 | norhidayatul

SXEdGAF~