Membuka Topeng Fleksibiliti: Betulkah Ia Nampak | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Membuka Topeng Fleksibiliti: Betulkah Ia Nampak

Membuka Topeng Fleksibiliti: Betulkah Ia Nampak

Artikel ini mendedahkan realiti tersembunyi mengenai fleksibiliti tempat kerja. Walaupun permintaan untuk fleksibiliti meningkat, pelaksanaannya tidak selalunya seindah yang kelihatan. Pembaharuan tempat kerja sering kali hanya menyentuh permukaan tanpa menyediakan struktur yang sesuai. Matlamat fleksibiliti kadang-kadang bertentangan dengan keperluan disiplin dan tanggungjawab. Teknologi, walaupun membolehkan telekerja, juga dapat menjadi sumber gangguan dan keletihan. Isu burnout tetap relevan, dengan pekerja merasa terputus dan kesunyian. Cabaran terbesar adalah mencari keseimbangan yang sejajar dengan keperluan perniagaan dan pekerja. Fleksibiliti tempat kerja bukanlah penyelesaian mudah, dan kesedaran serta kerjasama diperlukan untuk mencapai kesimbangan yang ideal.

Sumber rujukan:

Membuka Topeng Fleksibiliti: Betulkah Ia Nampak