Kesilapan Resume Paling Lazim Yang Boleh Membebankan Kerja Anda | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Kesilapan Resume Paling Lazim yang Boleh Membebankan Kerja Anda

Kesilapan Resume Paling Lazim yang Boleh Membebankan Kerja Anda

Info yang keterlaluan

Membesar-besarkan atau berbohong dalam resume anda pasti akan membawa akibat jangka pendek dan jangka panjang kepada kerjaya anda. Anda berisiko kehilangan kehormatan dan kepercayaan. Ia tidak pernah menjadi pilihan untuk berbohong dalam resume anda. Pertaruhannya tinggi apabila anda berbuat demikian.

Maklumat yang mengganggu

Terdapat perbezaan antara maklumat berguna dan terlalu banyak maklumat. Termasuk butiran tertentu mungkin membezakan anda daripada calon lain tetapi jika ia tidak berkaitan dengan pekerjaan yang anda mohon, ia akan menjadi gangguan dan bukannya tambahan positif pada resume anda.

Tarikh Input: 15/02/2023 | Kemaskini: 15/02/2023 | ma_husaini

SXEZBAb~