Kemahiran Insaniah Yang Perlu Anda Kuasai Untuk Memajukan Kerjaya | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Kemahiran Insaniah yang Perlu Anda Kuasai untuk Memajukan Kerjaya

Kemahiran Insaniah yang Perlu Anda Kuasai untuk Memajukan Kerjaya

Walaupun teknologi terus merevolusikan tenaga kerja, perniagaan kekal sebagai usaha manusia yang bergantung pada hubungan yang kukuh untuk mencapai kejayaan. Ini bermakna bahawa menguasai kemahiran insaniah adalah penting bagi sesiapa yang ingin cemerlang dalam kerjaya mereka.

Kemahiran insaniah ialah sifat tingkah laku dan interpersonal, seperti menjadi ahli kolaboratif dalam pasukan. Dictionary.com mentakrifkan kemahiran insaniah sebagai "sifat peribadi yang membolehkan individu berkomunikasi dengan berkesan dan bergaul dengan orang lain." Memandangkan manusialah yang menjadikan perniagaan berlaku, membina dan menggunakan kemahiran insaniah adalah kunci untuk mencapai matlamat. Ia juga penting untuk mengukuhkan jenama peribadi anda dan untuk mendapat perhatian, pengiktirafan dan promosi.

Tarikh Input: 06/06/2023 | Kemaskini: 06/06/2023 | ma_husaini

SXEdHAD~