Di Manakah Penjagaan Diri Sesuai Dalam Senarai Tugasan Anda? | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Di manakah Penjagaan Diri Sesuai dalam Senarai Tugasan Anda?

Di manakah Penjagaan Diri Sesuai dalam Senarai Tugasan Anda?

Penjagaan diri bukan lagi pilihan mewah, tetapi keperluan yang kritikal untuk keupayaan dan keberkesanan kita. Meluangkan masa untuk kesihatan mental, fizikal, dan emosi adalah tindakan kepimpinan yang penting. Mengenali zon Goldilocks kita, menetapkan sempadan dengan bijak, membina tabiat sihat, fokus pada hubungan, dan menjadikan penjagaan diri sebagai keutamaan adalah langkah-langkah kunci. Sambungan dengan orang lain juga penting. Jangan abaikan keperluan diri sendiri demi tuntutan harian. Jadikan penjagaan diri sebagai satu-satunya keutamaan yang benar-benar penting dalam menghadapi cabaran kehidupan.

Sumber rujukan:

Di manakah Penjagaan Diri Sesuai dalam Senarai Tugasan Anda?

Tarikh Input: 13/10/2023 | Kemaskini: 13/10/2023 | norhidayatul

SXEdHAn~