Dari Kawah Ke Hati, Agihan Bubur Lambuk FBMK | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Dari Kawah ke Hati, Agihan Bubur Lambuk FBMK

Dari Kawah ke Hati, Agihan Bubur Lambuk FBMK

Serdang, 16 April 2023 - Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK) Universiti Putra Malaysia (UPM) telah melaksanakan program "Dari Kawah ke Hati, Agihan Bubur Lambuk FBMK" pada 14 April 2023. Program ini merupakan hasil anjuran FBMK. Sebanyak 1000 bekas bubur lambuk telah diagihkan kepada pelajar dan staf UPM.
Program yang diadakan bertujuan untuk mengeratkan silaturrahim antara fakulti dengan masyarakat sekitar serta memupuk semangat prihatin dalam kalangan staf dan pelajar. Bubur lambuk yang dimasak dengan penuh kasih sayang ini telah diagihkan kepada warga kampus dan diharapkan dapat memberikan kebahagiaan kepada penerima.
Prof Madya Dr. Hazlina Abd Halim, Dekan FBMK UPM, menyatakan bahawa program ini merupakan salah satu inisiatif fakulti untuk membantu masyarakat sekitar dan menyampaikan mesej kebaikan, terutama di bulan yang mulia ini. Beliau juga mengucapkan terima kasih kepada semua yang terlibat dalam menjayakan program ini, termasuk Persatuan Mahasiswa FBMK (FALCOMM).
Penerima bubur lambuk yang terdiri daripada pelajar dan staf UPM telah menyambut baik program ini. Kebanyakan mereka bersyukur dan terharu menerima pemberian bubur lambuk yang diagihkan dengan penuh ikhlas.
Dengan adanya program seperti ini, diharapkan semangat kebersamaan dan kepedulian terhadap sesama insan dapat diterapkan dalam kalangan masyarakat dan menciptakan suasana yang harmoni serta penuh keberkatan di bulan yang mulia ini.

Tarikh Input: 17/04/2023 | Kemaskini: 17/04/2023 | ma_husaini

SXEdIAx~