Cara Menjajarkan Apa Yang Anda Katakan Dengan Perkara Yang Anda Lakukan | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Cara Menjajarkan Apa yang Anda Katakan Dengan Perkara yang Anda Lakukan

Cara Menjajarkan Apa yang Anda Katakan Dengan Perkara yang Anda Lakukan

Selalunya terdapat jurang antara niat baik kita dan tingkah laku sebenar kita - perkara yang kita dakwa lakukan dan cara kita bertindak. Yang membimbangkan, kita kadang-kadang tidak menyedari perbezaan antara apa yang kita fikir kita lakukan dan apa yang kita lakukan sebenarnya.

Menyelaraskan tindakan kita dengan niat kita adalah mencabar, kerana minda bawah sedar kita boleh mempengaruhi malah menjejaskan tingkah laku dan membuat keputusan kita. Walaupun kita mungkin menganggap tindakan kita dipandu oleh pemikiran yang sedar dan rasional, hanya sebahagian kecil otak kita yang terlibat secara aktif dalam penaakulan sedar.

Sumber rujukan: Cara Menjajarkan Apa yang Anda Katakan Dengan Perkara yang Anda Lakukan

Tarikh Input: 02/04/2024 | Kemaskini: 02/04/2024 | amira.rahim

SXEeQAN~