Cara Memperkasakan Pengurusan Pertengahan Dapat Meningkatkan Budaya Organisasi | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Cara Memperkasakan Pengurusan Pertengahan Dapat Meningkatkan Budaya Organisasi

Cara Memperkasakan Pengurusan Pertengahan Dapat Meningkatkan Budaya Organisasi

Dalam perbincangan tentang budaya tempat kerja, terdapat faktor kritikal yang sering diabaikan. Walaupun beribu-ribu artikel menekankan peranan kepimpinan kanan dalam membentuk budaya, hanya segelintir yang menyelidiki kuasa sebenar yang tersembunyi di peringkat pertengahan: pengurusan pertengahan.

Pertimbangkan peranan mereka dalam membina kepercayaan—asas penting untuk budaya yang berkembang maju. Pemimpin B-Suite bertindak sebagai saluran antara pengurusan kanan dan pekerja barisan hadapan, diposisikan secara unik untuk sama ada menguatkan atau memecahkan kepercayaan. Interaksi mereka, membuat keputusan dan komitmen terhadap ketelusan memainkan peranan penting dalam memupuk kepercayaan. Apabila kepercayaan kukuh, kerjasama dan komunikasi berkembang, semangat melonjak, dan prestasi berkembang maju, mewujudkan asas yang kukuh untuk budaya di mana pekerja terlibat, bermotivasi dan sejajar.

Sumber rujukan: Cara Memperkasakan Pengurusan Pertengahan Dapat Meningkatkan Budaya Organisasi

Tarikh Input: 02/04/2024 | Kemaskini: 02/04/2024 | amira.rahim

SXFBCAc~