Bagaimana Pemimpin Menggunakan Tabiat Kecil Untuk Keputusan Yang Besar | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Bagaimana Pemimpin Menggunakan Tabiat Kecil untuk Keputusan yang Besar

Bagaimana Pemimpin Menggunakan Tabiat Kecil untuk Keputusan yang Besar

Dalam kepimpinan dan pembangunan pasukan, kuasa tabiat kecil sangat penting. Contohnya, jambatan gantung Niagara bermula dengan tindakan kecil seperti pertandingan layang-layang. Kepemimpinan yang berkesan bermula dengan enam kemahiran asas seperti yakin dan rendah hati, fokus pada keputusan, dan komunikasi konsisten. Aktiviti harian seperti menyemak pemahaman dan menjadualkan penamat adalah contoh tabiat kecil yang membawa kepada hasil besar. Walaupun kecil, tindakan ini secara konsisten membentuk asas kejayaan yang berterusan. Oleh itu, kesedaran terhadap tabiat kecil dan usaha konsisten diperlukan untuk mencapai perubahan besar dalam kepimpinan dan pasukan.

Sumber rujukan:

Bagaimana Pemimpin Menggunakan Tabiat Kecil untuk Keputusan yang Besar