AYUH BERSIHKAN HARTA UPM | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » AYUH BERSIHKAN HARTA UPM

AYUH BERSIHKAN HARTA UPM

Program Kesukarelawanan Let’s Clean UPM’s Treasure/History merupakan aktiviti membersihkan kawasan Muzium FBMK UPM sambil memasuki elemen seni tarian.

Seramai 30 orang pelajar Kelas Seni Tari Melayu Kumpulan 3 menyertai aktiviti pembersihan sambil menghiburkan dengan elemen tari bagi menarik minat orang awam untuk terlibat sama dalam aktiviti ini.

Melalui aktiviti ini, diharapkan dapat memupuk minat orang awam untuk mengunjungi muzium ini seterusnya menyumbang ke arah memelihara warisan turun temurun bangsa secara berkala dan berterusan.

...
Sempena sambutan Hari Kesukarelawanan yang disambut pada 5 Disember 2022 di peringkat kebangsaan dan antarabangsa, Pusat Kokurikulum dan Pembangunan Pelajar (PKPP) mengambil inisiatif untuk melaksanakan program kesukarelawanan tanpa henti selama 40 Jam di sekitar UPM dan Negeri Selangor pada 10 hingga 11 Disember 2022 yang menyasarkan pengiktirafan Malaysia Book of Records (MBoR).

PutraLoVA2022
#BerilmuBerbakti