Amalan Hidup Dan Kerja Pemimpin Yang Ulung | FAKULTI BAHASA MODEN DAN KOMUNIKASI
» ARTIKEL » Amalan Hidup Dan Kerja Pemimpin Yang Ulung

Amalan Hidup Dan Kerja Pemimpin Yang Ulung

Pemimpin dan usahawan yang berjaya memiliki amalan hidup tertentu. Mereka bangun awal pagi untuk mendapatkan kelebihan waktu dan meningkatkan produktiviti. Ketenangan dan kemampuan menangani masalah adalah ciri utama, dengan merancang pelan sandaran untuk mengatasi cabaran. Mereka juga bekerja pada bila-bila waktu inspirasi datang, menghargai dan melaksanakan idea segera. Memulakan hari dengan melakukan perkara yang penting lebih dahulu adalah kebiasaan, serta mengatur jadual penuh di satu tempat untuk keberkesanan. Kerja berpasukan dan menghargai setiap tugasan membantu mencapai kejayaan. Terakhir, mengambil tugas dengan serius dan mempertahankan keyakinan diri adalah elemen penting dalam perjalanan kejayaan.

Sumber rujukan:

Amalan Hidup Dan Kerja Pemimpin Yang Ulung